Κήπος Aubert Daubigny – Vincent Van Gogh

Κήπος Aubert Daubigny   Vincent Van Gogh

Ο Auvers ήταν επίσης το σπίτι ενός Γάλλου καλλιτέχνη από την προ-ιμπρεσιονιστική γενιά, Charles Daubigny. Ο Βαν Γκογκ σχεδίαζε να ζωγραφίσει μια εικόνα ως ένδειξη σεβασμού στον καλλιτέχνη που έχει καταλάβει τόσα πολλά στο φανταστικό του μούσα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε οριζόντιους καμβάδες, ζωγράφισε δύο φορές το σπίτι και τον κήπο του Daubigny. Μία από αυτές τις επιλογές επρόκειτο να σταλεί στον αδελφό του Theo στο Παρίσι ως ένας από τους τρεις πίνακες που υποτίθεται ότι θα έδιναν ένα ήρεμο και αποκαταστατικό αγροτικό τοπίο στους προβληματικούς κατοίκους της πόλης. Αυτός ο ασυνήθιστος τετράγωνος καμβάς μελετάται συχνά αντί για νεότερες εκδόσεις.

Αυτό το μέγεθος δημιουργεί το αποτέλεσμα της διείσδυσης του θεατή στον κήπο και της ταραχής του εγκαταλελειμμένου πλούτου. Ωστόσο, η εικόνα είναι σε τέτοια κλίμακα που το ίδιο το σπίτι φαίνεται πολύ μακρινό, σχεδόν περιφραγμένο από σειρές δέντρων, κλειστά από τα δικά του παραθυρόφυλλα. Ωστόσο, αυτός ο άτακτος χώρος και η ανώμαλη επιφάνεια προκαλούν αναμνήσεις.

Ο Van Gogh χρησιμοποιεί μια σχεδόν ιμπρεσιονιστική τεχνική και παλέτα για να απεικονίσει τον κήπο του καλλιτέχνη, ο οποίος έγινε μια γέφυρα μεταξύ του σχολείου Barbizon και των πρώτων ιμπρεσιονιστών. Στα τέλη της δεκαετίας του 1860, οι κριτικοί διαμαρτύρονταν δυνατά για την έλλειψη πληρότητας και σκιαγραφίας στο έργο του Daubigny. Οι πίνακες του ήταν πολύ ιμπρεσιονιστικοί.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)